DEEL HUISHOUDENS DOET DEUR NIET OPEN VOOR MONTEUR SLIMME METER

DEEL HUISHOUDENS DOET DEUR NIET OPEN VOOR MONTEUR SLIMME METER

AMSTERDAM – Ongeveer 1 op de 10 Nederlandse huishoudens wil pertinent geen slimme meter. Klanten zeggen dit tegen hun netbeheerder, maar ook een deel doet de deur simpelweg niet open.
Dit schrijft De Persdienst, de landelijke redactie voor de regionale kranten zoals De Stentor en De Gelderlander.
Enexis en Alliander geven beide aan dat het aandeel klanten die weigeren op ongeveer 10 procent ligt. Beide netbeheerders geven aan dat het om voorlopige cijfers gaat en dat ze hopen dat het percentage lager wordt. In 2020 moet de slimme meter in alle Nederlandse huishoudens zijn geïnstalleerd, maar sommige huishoudens vrezen voor de privacygevoeligheid van de slimme meter.

PRODUCTIE ZONNESTROOM
Het verbruik en de productie van zonnestroom van huishoudens valt op afstand te lezen en het is ook gelukt om voor buitenstaanders de data te hacken.  Sommige klanten willen de slimme meter niet omdat het zo makkelijker wordt het salderen van zonnestroom te stoppen.

Een woordvoerder van Enexis geeft aan dat klanten die de slimme meter niet willen om de privacy moeilijk te overtuigen zijn, maar dat de huishoudens niet simpelweg geen reactie geven mogelijk nog te bereiken zijn.

Share this post

Comment (1)

  • C. Dijksen Reply

    Men is helemaal niet verplicht een slimme meter te laten plaatsen. Men kan dat zonder problemen weigeren hoewel de netwerkbeheerders wel vreselijk moeilijk gaan doen. Maar nogmaals niemand is verplicht!!

    5 mei 2015 at 12:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − vijf =


Wilt u graag persoonlijk advies klik dan hier.