Energie-efficiënte gebouwen zijn gezonder

Energie-efficiënte gebouwen zijn gezonder

FotoEnergie efficiënt gebouw

Bent u al goed op weg met het realiseren van uw doelstellingen?

Waarom veranderen? 

Energie-efficiënte gebouwen met goede ventilatie zijn gezonder dan traditionele gebouwen. Pro-actief zijn in de richting van duurzaam energiegebruik kan klantvertrouwen in uw bedrijf verhogen . 


Energie-efficiëntie is een van de goedkoopste manieren om koolstofuitstoot te verminderen. Dit is goed nieuws, aangezien in Nederland per m2 nuttige vloeroppervlakte bijna 60 kg CO2 wordt uitgestoten, liggen hier de kansen .

Energie kost geld. Als u geld uitgeeft aan energie die niet wordt gebruikt – of energie die inefficiënt wordt gebruikt – dan verspilt u geld. Dus, energie besparen om geld te besparen. Logisch, toch?

U heeft er voordeel aan 

De meeste energie gaat naar verwarming en verlichting (50% van het elektriciteitsverbruik in de Europese kantoorgebouwen gaat naar verlichting). Alle bedrijven maken gebruik van verwarming / koeling en verlichting, dus iedereen kan (veel) besparen!

OUDE GEBOUWEN 
80% van de gebouwen in Nederland zijn vóór 1991 gebouwd en de helft van deze werden vóór 1960 gebouwd. Oudere gebouwen hebben meestal slechte isolatie. Omdat zo veel elektriciteit wordt voor verwarming gebruikt, zelfs kleine veranderingen kunnen op dit gebied grote besparingen betekenen.

NIEUWE GEBOUWEN 
Energie besparen bespaart geld, in gebouwen oud of nieuw. Een nieuw gebouw betekent niet altijd een energie-efficiënt gebouw. Teksten zoals “energiezuinige gebouwen” of “laag energieverbruik gebouw”worden vaak misbruikt. Deze gebouwen kunnen nog maar net voldoen aan de energie-minimumnormen.

Hoeveel kunt u besparen?
* Tot 30% met slechts een kleine aanpassing.
* Tot 90% met een grondige renovatie.
* Het verbeteren van isolatie kan uw gasverbruik met 12% verminderen.
* Een nieuwe HR ketel bespaart u jaarlijks gemiddeld 15-25%.


LOOGIES helpt

LOOGIES heeft op het gebied van energievoorziening van onroerend goed voor zowel wonen als werken specifieke kennis en innovatieve oplossingen. De uitbesteding van de energievoorziening van uw bedrijf of instelling aan LOOGIES Energie Services kent alleen maar voordelen:

* maatwerkoplossingen afgestemd op uw energiebehoeften en – verbruik
* kostenbesparing door nieuwe, energiezuinige technieken.
* één aanspreekpunt voor al uw energievoorzieningen

Geen zorgen en geen omkijken: LOOGIES bouwt, onderhoudt en regelt alles.

Benieuwd naar de mogelijkheden om geld te besparen en comfort te verbeteren?
Registreer hier uw gegevens en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak. Wilt u liever direct een afspraak stuur een email of bel met Peter van Oers 06-54622220.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − tien =


Wilt u graag persoonlijk advies klik dan hier.