Hogere  energie opbrengst zonnepanelen

Hogere  energie opbrengst zonnepanelen

Energiemanagement systeem voor uw woningSlimme en compleet energiemanagement systeem voor uw woning

Woensdagmiddag 14 maart was ik te gast op de SolarEdge bootshow. Solar Edge is een omvormer fabrikant voor zonnepanelen.  Tijdens de bootshow werden de laatste ontwikkelingen  op het terrein van omvormer en energie management getoond waardoor hogere opbrengsten worden gerealiseerd ten opzichte van string omvormers.

Foto

 Om 14.30 scheepte ik in aan boord van de Solar Edge boot. De boot lag aan een steiger langs de Maas in Rotterdam. De zon scheen en er stond een zachte bries. Dit beloofd een mooie rondvaart en een interessante middag.  Na een welkoms woord door de Nederlandse sales manager starte de presentatie.

Zo heeft SE een omvormer met een ingebouwde EV-charger in hun productengamma. Wanneer je van plan bent om in de nabije toekomst een electrische auto aan te schaffen ben je bij de installatie van zonnepanelen voorbereid op de toekomst. Door de combinatie van netstroom en zonne energie kun je de accu van je electrische auto (EV) 2,5 keer sneller laden dan met een standaard EV-charger.  Wat nauurlijk ook reuze interessant is, is dat met de SE omvormers in combinatie met de optimizers, over de totale levensduur van een zonnepanelen installatie 2 tot 10 % meer energie opbrengst wordt gerealiseerd ten opzichte van string omvormers. Daarnaast hebben zij voor de particuliere markt een volledig energie management systeem ontwikkeld waarmee je met zonnepanelen opgewekte energie slim kan gebruiken voor wamrte pompen, boilers, verlichting of andere huishoudelijke apparaten.

Vooral ook voor bedrijven en organisatie met een grootverbruik ( > 3×80 amph ) aansluiting zijn de voordelen aanzienlijk t.o.v. string omvormers. Zo heeft SE een een PV asset management systeem met monitoring op paneelniveau. Ht monitoring platvorm van Solar Edge verandert exploitatie en onderhoud van een handmatig, duur proces in een geautomatiseerde service die in een oogoplsag een ovezicht biedt van de prestatie op zonnepaneelniveau en er voor zorgt dat het systeem altijd optimaal presteert. De presentaties waren interactief. Na iedere presentatie kon je via een app op je telefoon vragen over de presentatie beantwoorden. Degene die het snelst de meeste vragen goed had beantwoord was de winnaar. Na afloop stond er voor ons een heerlijk diner buffet klaar.

Wil je meer weten over de mogelijkheden op het terrein van energiebesaprende oplossingen of ben je geinteresseerd in de aanschaf van een zonnepanelen installatie en de subsidie mogelijkheden bij grootverbruik, neem dan contact met mij op. Dit kan je doen via messenger op de Facebookpagina van Loogies, door het sturen van een email.


Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × vier =


Wilt u graag persoonlijk advies klik dan hier.