Informatieplicht energiebesparen voor ondernemingen

Informatieplicht energiebesparen voor ondernemingen

Foto

Binnenkort komt er voor elke ondernemer een informatieplicht over #energiebesparen waarvan de onderneming meer dan 50.000 KWh stroom of meer dan 25.000 m3 gas verbruikt.

 In de wet staat al lang de eis dat (bepaalde) bedrijven alle energiebesparingsmaatregelen moeten nemen die zich binnen vijf jaar terugverdienen. Dat zijn er ongeveer 100.000. #Loogies helpt bedrijven en organisaties bij de #informatieplicht.

Nieuw: informatieplicht in de wet
De Minister wil dat de handhaving van de wet gemakkelijker wordt. Daarom moeten bedrijven de overheid actief gaan informeren over wát ze precies gedaan hebben, én waaróm, om de vereiste energiebesparing te bereiken. Die plicht komt in de wet. Anders gezegd: voortaan moeten de bedrijven dus zélf bewijzen
dat ze de wettelijke plicht tot energiebesparing écht naleven. In wezen wordt de bewijslast daarmee omgedraaid: niet de overheid, maar de bedrijven moeten nu aangeven dat de wettelijke plicht tot energiebesparing nageleefd wordt. De plicht om energie te besparen blijft dus hetzelfde, maar de uitvoering én handhaving van die plicht wordt gemakkelijker gemaakt.

Naleving van de wet: gevolgen
Niet alleen de wet verandert, maar ook regelt de Minister meteen extra handhavers. Dit betekent, dat als bedrijven niet of niet op tijd voldoen aan de wettelijke eisen voor energiebesparing, de gemeente
kunnen optreden. Extra rijksgeld zal ervoor zorgen dat toezichthouders bedrijven werkelijk gaan dwingen om de gemeente te informeren over energiebesparing. 

Loogies ontzorgt
​Wij inventariseren de maatregelen met het hoogste rendement en ontzorgen de ondernemer bij de realisatie van de investering in #energiebesparende maatregelen. Wacht niet te lang, ga goed voorbereid aan de slag  door nu contact met ons op te nemen.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + drie =


Wilt u graag persoonlijk advies klik dan hier.