Onderzoek Volksbank: ‘Driekwart woningeigenaren wil zonnepanelen’

Onderzoek Volksbank: ‘Driekwart woningeigenaren wil zonnepanelen’

Foto

Driekwart van alle huizenbezitters wil zelf energie opwekken met zonnepanelen. Dat blijkt uit onderzoek dat GfK in opdracht van de Volksbank, moeder van de merken ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS.

GfK ondervroeg in opdracht van de Volksbank ruim 1.100 respondenten. Degenen die aan hebben gegeven te willen investeren in zonnepanelen doen dit om te besparen op energiekosten en het wooncomfort te verbeteren. Daarnaast doet een sterk groeiende groep (red. 52 procent) dit ook voor het milieu.

7 op de 10 huizenbezitters heeft al energiebesparende aanpassingen aan hun woning gedaan en een stijgend aantal is dit volgens de Volksbank van plan. Vaak plaatste men isolerend glas of een HR-ketel. Dit om te besparen op energiekosten en het wooncomfort te verbeteren.

In het kader van de energie transitie naar Nederland klimaat neutraal in 2050 ligt er nog een enorme uitdaging te wachten in het verduurzamen van het bestaande vastgoed. 75 % van de woningen zijn niet goed geïsoleerd en er is nog ruimte voor 145 miljoen zonnepanelen. Als dit potentieel wordt benut, dan kan kan Nederland 40 procent van de elektriciteit uit de zon halen. Kansen genoeg dus om verder te verduurzamen.

Eerder deze maand bleek uit een onderzoek van Kantar Public (red.het voormalige TNS NIPO) dat 4 van de 10 Nederlandse huiseigenaren in de toekomst verwacht te investeren in zonnepanelen

Bron: Solar magazine

Zonnepanelen op uw dak!
Loogies levert en installeert uitsluitend topkwaliteit zonnepanelen. Meer informatie over het aanschaffen van zonnepanelen en een gratis offerte vindt u op de pagina zonnepanelen.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − 5 =


Wilt u graag persoonlijk advies klik dan hier.