Slim energie besparen met EBS

Slim energie besparen met EBS

Foto

Met een energieregistratie- en bewakingssysteem kunt u op eenvoudige wijze zien wat uw energiegebruik is, hoe dat over de dag verloopt en hoe u door slimmere instellingen energie kunt besparen. Het goed instellen en inregelen van de klimaatinstallatie  voorkomt energieverspilling. Met een EBS kunt u een (jaar)rapportage van het  functioneren van uw installaties maken.

Vanaf begin 2018 zijn veel bedrijven wettelijk verplicht om een EBS, een Energieregistratie- en Bewaking Systeem, toe te passen. Een EBS is als basis energiemonitoringstool een onderdeel van een EMS, een energiemanagementsysteem. Een EBS helpt organisaties effectief energie te besparen en maakt de besparing daarnaast aantoonbaar voor het bevoegd gezag.

Slim energie besparen met EBS
Een goed ingeregelde klimaatinstallatie helpt om een goed binnenklimaat te realiseren met zo min mogelijk energiegebruik. Door goed in te regelen kan het energiegebruik met 25-30% dalen.

Voldoen aan wettelijke verplichtingen met EBS
Als het energieverbruik van uw gebouw hoger is dan 25.000m3 gas per jaar of 50.000 kWh per jaar bent u volgens de Wet milieubeheer (Wm) verplicht energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Door het uitvoeren van maatregelen uit de Erkende maatregelenlijsten (EML) kunt u voldoen aan deze verplichting. Het EBS staat sinds 2018 in zes erkende maatregelenlijsten: (1) gezondheidszorg- en welzijnszorginstellingen, (2) kantoren, (3) onderwijsinstellingen, (4) sport en recreatie, (5) hotels en restaurants en (6) de detailhandel. Met het gebruik van het EBS kunt u het bevoegd gezag laten zien dat u voldoet aan de Wm.

Geen EBS kost u 7.000 euro
Wist u dat een bedrijf dat geen EBS of EMS toepast, een dwangsom riskeert van 7.000 euro? Een goede reden om u nu goed te laten informeren over wat de nieuwe wetgeving inhoudt en wat dit betekent voor uw organisatie.


Controleren, monitoren en bewaken
Wij kunnen voor u uw installatie nalopen of keuren, zodat uw gebouw energiezuinig is, veilig is en een comfortabel binnenklimaat heeft. U kunt ook zelf een aantal zaken nalopen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van defecte en verouderde onderdelen, zoals (gloei)lampen, en controleren of de ruimtetemperatuur-opnemers nog vrij hangen.

Door zelf een visuele inspectieronde te doen, bent u beter voorbereid op het gesprek met uw installateur of deskundige. Wij hebben voor u een checklist beschikbaar met belangrijke controlepunten voor het nalopen van uw installaties.


Loogies helpt
​Wij hebben voor u een EBS systeem wat Inzicht geeft in de werkelijke werking van uw installaties en  de basis vormen voor een betere onderlinge afstelling van installaties, zodat u voldoet aan de eisen van het Activiteitenbesluit én u kunt hiermee aantonen dat u energie bespaart.  Wacht niet te lang en pak de telefoon en bel met Peter van Oers 0654622220 voor het maken van een afspraak . Of stuur een email

En laat u informeren over wat de nieuwe wetgeving inhoudt en wat dit betekent voor uw organisatie.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × drie =


Wilt u graag persoonlijk advies klik dan hier.