TEST SION, NIEUW CONCEPT ELECTRISCHE AUTO

TEST SION, NIEUW CONCEPT ELECTRISCHE AUTO

Foto

Dinsdag 11 september heb ik op uitnodiging van SONO motors uit Duitsland een korte testrit gemaakt in de SION. De Sion wordt de eerste in serie geproduceerde elektrische auto die zijn batterij kan opladen met behulp van zonne-energie.

Het concept van SONO motors bij het ontwikkelen van de SION maakt deze electrische auto interessant in vergelijking tot EV’s van andere merken zoals bijvoorbeeld de Renault ZOE en de BMW I3. Zo is de aanschafprijs een stuk lager, € 16.000 exclusief het batterij pakket en € 20.000 inclusief. In vergelijking tot de genoemde merken is dat € 14.000 tot bijna € 30.000 lager.  Met het batterij pakket garanderen zij een acceradius van 250 km, ongeacht de omstandigheden. Daarnaast is de auto rondom voorzien van zonnepanelen. Dankzij de zonnecellen in de body van de auto kan de Sion de batterij eenvoudig zelf opladen gedurende de dag. Het resultaat is dat de Sion tot 30 kilometer extra bereik per dag kan genereren, geheel gratis. Het ontwerp van de auto is klaar voor de toekomst.

Bidirectionele laadtechniek
De Sion is een van de eerste EV’s die standaard beschikt over Bidirectionele laadtechniek. Dankzij de bidirectionele laadtechnologie kan de Sion energie opslaan en delen. Een gewone huishoudelijke stekker (SchuKo) kan worden gebruikt voor het voeden van alle gangbare elektronische apparaten tot 3,7 kW. De Sion kan nog meer kracht leveren bij gebruik van een Type 2-stekker. U kunt dan andere elektrische auto’s en uw woning tot maximaal 11 kW van stroom voorzien. Gecombineerd met viSono kan de Sion uw energiecentrale op wielen zijn.

Deel economie
Zo hebben de ontwerpers een SONO app ontwikkeld, GoSono. De goSono-app brengt drie deelconcepten samen in één auto: powerSharing, rideSharing en carSharing. U kunt uw smartphone gebruiken om anderen elektriciteit, een ritje of uw Sion aan te bieden.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + zestien =


Wilt u graag persoonlijk advies klik dan hier.