Zonnepanelen met de hoogste opbrengst
De voordelen van zonnepanelen: Gratis stroom!
- Zonlicht is gratis, onuitputtelijk en overal beschikbaar! Met een LOOGIES zonne-energiesysteem op uw dak heeft u geen last van stijgende elektriciteitsprijzen en tarieven.
- Zonne-energiesystemen zorgen voor een schone, milieuvriendelijke manier om zonnestraling om te zetten in elektriciteit. Deze elektriciteit kunt u zelf gebruiken, opslaan, uw huis of bedrijf mee verwarmen, of terug leveren aan het elektriciteitsnet.
Nu ook voor particulieren BTW korting op zonnepanelenToepassing zonnepanelenZonnepanelen kunnen worden geïnstalleerd op platte en schuine daken maar ook op de grond en het water. Loogies heeft diverse montagesystemen voor op een plat - en een schuin dak, maar ook andere dakvormen en op land. Wilt u echt iets moois op uw dak? Loogies biedt diverse zonnepanelen met zwarte rand en zwarte folie, glas /glas zonnepanelen en dakpan zonnepanelen. Ook bieden wij zonnepanelen speciaal voor BIPV (Building Integrated PV) oftewel in-dak zonnepanelen. Deze dak geïntegreerde zonnepanelen zorgen voor een mooi esthetisch effect.
Wilt u weten of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? |
Gratis offerte zonnepanelenUw gegevens zijn veilig. Wij zijn GPDR compliant. Op de pagina privacy verklaring leest u hier meer over.
|
De voordelen van zonnepanelen van Loogies
- Expertise van meer dan 25 jaar en gegarandeerde persoonlijke service en kwaliteitsbewaking door LOOGIES
- Schoon, stil en zijn nagenoeg onderhoudsvrij
- Direct minder energiekosten
- U voorziet in uw eigen energiebehoefte
- U bent onafhankelijk van uw energieleverancier
- U behaalt een hoger rendement dan met sparen op de bank. Op de bank ontvangt u hooguit 0,5 % rente en met zonnepanelen op uw dak behaald u gemiddeld ruim 13 % rendement op uw spaargeld.
- U kunt subsidie krijgen van de overheid
- Uw huis valt in een gunstiger energiecategorie volgens de EPC norm
- De waarde van uw huis stijgt door een gunstiger energielabel
- Potentiële levensduur van meer dan 30 jaar
- U zorgt voor uw eigen energievoorziening en een schone toekomst
- Ook particulieren ontvangen de BTW op zonnepanelen terug van de belastingdienst.
- U rijdt gratis en volledig duurzaam in uw elektrische auto op de elektriciteit van uw zonnepanelen.
- U bent voorbereid op de energietransitie van fossiel naar duurzame energie.
- U heeft een gegarandeerd langdurig rendement op uw investering.
Een kleine selectie van Loogies zonnepanelen pakketten
In onze winkel vindt u meer zonnepanelenpakketten, zonnepanelen en omvormers
Wilt u meer weten over wat zonnepanelen kosten, in onze winkel vindt u een overzicht van zonnepanelen prijzen. Bent u van plan om zonnepanelen te kopen. Vul dan uw hieronder uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte.
Wilt u meer weten over wat zonnepanelen kosten, in onze winkel vindt u een overzicht van zonnepanelen prijzen. Bent u van plan om zonnepanelen te kopen. Vul dan uw hieronder uw gegevens in voor een vrijblijvende offerte.
Gratis offerte zonnepanelenUw gegevens zijn veilig. Wij zijn GPDR compliant. Op de pagina privacy verklaring leest u hier meer over.
|
Zonnepanelen in Europa gefabriceerdLOOGIES levert hoogwaardige zonnepanelen van in Europa gefabriceerde zonnepanelen, voorzien van gepatenteerd anti-reflecterend solarglas. Op deze wijze vermindert zonlicht weerkaatsing en nemen de zonnepanelen meer zonlicht op, waardoor ze meer energie produceren. Wij leveren en installeren uitsluitend de beste kwaliteit mono-, polykristallijn en dunnefilm zonnepanelen.
Uw dak geschikt voor zonnepanelen Wilt u weten of uw dak geschikt is voor zonnepanelen? |
Hoe werken zonnepanelen?
Zonnepanelen zijn panelen die licht (fotonen) direct omzetten in een elektrische spanning (Volt). Ze worden ook wel PV-systemen genoemd: PV is de Engelse afkorting voor Photo-Voltaic.
Werking zonnepanelen installatie
Een PV-systeem bestaat uit zonnepanelen, een omvormer en elektriciteitskabels. De zonnepanelen zetten zonlicht om in gelijkstroom. Deze energie wordt in de omvormer omgezet in een 230 V wisselspanning (de stroom die uit het stopcontact komt). Deze elektriciteit kan direct verbruikt worden door bijvoorbeeld wanneer uw wasmachine aanstaat. Niet-gebruikte energie wordt teruggegeven aan het elektriciteitsnetwerk. Hierdoor gebruikt u netto minder elektriciteit van uw energieleverancier. Uw meter loopt dus letterlijk terug!
Hoeveel energie kunt u opwekken met zonnepanelen?
De belangrijkste vereisten voor het verkrijgen van een goede opbrengst
Ondanks ons veelal bewolkte klimaat is het heel goed mogelijk om een aanzienlijke hoeveelheid energie op te wekken met zonnepanelen in Nederland. De hoeveelheid energie dat kan worden opgewekt met zonnepanelen op uw dak is afhankelijk van een aantal factoren:
1. PV systeem grootte
Des te meer dakoppervlak u beschikbaar hebt, hoe meer elektriciteit u kunt produceren. De output van het systeem is aangegeven in kilowatt-piek (kWp), dat is het maximale verkrijgbare (piek) vermogen onder standaard testomstandigheden. Er zijn een aantal factoren, die invloed hebben op de jaarlijkse hoeveelheid geproduceerde elektriciteit.
2. Regio en het aantal zonuren
De jaarlijkse zonnestraling varieert afhankelijk van de regio en het weer (ca. ± 10% per jaar). Nederland krijgt een zoninstraling tussen de 980 en 1070 kWh per vierkante meter, wat genoeg is voor zelfs kleine installaties om economisch rendabel te zijn.
3. Oriëntatie en hellingshoek van het dak.
De oriëntatie van het dak en de hellingshoek spelen een grote rol in de prestaties van uw PV-systeem. Ideaal is een dak op het zuiden met een hellingshoek van 36 °. Andere oriëntaties en hellingshoeken zijn echter ook zeker rendabel. De dak oriëntatie kan variëren naar het oosten of het westen met maar liefst 50° van de oriëntatie pal zuid, en de hellingshoek kan variëren tussen de 20° en 50°. Op platte daken kunt u de oriëntatie en de hellingshoek van de zonnepanelen aanpassen met behulp van een montagesysteem voor platte daken.
4. Invloed van schaduw op de werking van zonnepanelen
Zonnepanelen werken bij licht en bij schaduw zal de prestatie van een PV-systeem afnemen. Schaduwvorming moet zoveel als mogelijk worden voorkomen. Onze duurzame energie adviseurs zal tijdens de opname speciaal besteden aan voorwerpen die slagschaduwen veroorzaken, zoals bomen, antennes, schoorstenen, dakkapellen, hoogspanningslijnen en aangrenzende gebouwen.
5. Zonnepanelen efficiëntie en kwaliteit
Het rendement van een PV-systeem hangt grotendeels af van de zonnepanelen.
Er zijn drie soorten panelen:
- Monokristallijne (bijzonder hoge kwaliteit en hoge efficiëntie)
- Polykristallijne modules (hogere kwaliteit en hogere efficiëntie)
- Dunne film modules (zuiniger, maar niet zo efficiënt)
Monokristallijne zonnepanelen:
De zonnecellen in een monokristallijn zonnepaneel bestaan uit één kristal. Het oppervlak van monokristallijne zonnecellen heeft geordende elektroden en is egaal zwart. Monokristallijne zonnepanelen hebben enkele procenten meer opbrengst dan polykristallijne, de Wp-vermogens per paneel liggen dus gemiddeld ook hoger dan bij polykristallijne panelen. Nederland is voor de residentiële markt bij uitstek een monokristallijne markt, vooral vanwege het esthetische aspect, de zwarte panelen vallen hier gewoon meer in de smaak dan de blauwe poly-panelen. Panelen zijn verkrijgbaar als glas-folie en glas-glas. Glas-glas zonnepanelen zijn verkrijgbaar met en zonder frame en hebben een uitzonderlijk lange levensduur.
Polykristallijne zonnepanelen:
In een polykristallijn zonnepaneel bevinden zich zonnecellen die bestaan uit meerdere grove kristallen. Een polykristallijne zonnecel vertoont een soort gebroken schervenpatroon. Momenteel is polykristallijn gemiddeld het meest kosten-efficiënte type paneel in de markt en wordt vooral bij grotere projecten gekozen. Panelen zijn verkrijgbaar als glas-folie en glas-glas.
Dunne film zonnepanelen:
Dunne film (thin film) is een techniek die geen gebruik maakt van kristallen maar van verschillende elementen die samen een tot dunne folie verwerkt worden. Er zijn verschillende typen dunne film panelen, o.a. CIGS, CIS en amorph. Dunne film heeft nog een aantal specifieke kenmerken zoals goede prestaties bij diffuus licht, weinig last van schaduw en een hoge temperatuurscoëfficiënt. Panelen zijn verkrijgbaar als glas-glas (esthetisch zeer hoogwaardig) en gelamineerd (flexibel). Flexibele dunne film panelen zijn aanmerkelijk lichter dan kristallijn, 2-3 kg/m2, daar waar kristallijn al gauw 18 kg/m2 weegt.
Dunne film is bij uitstek geschikt voor flexibele, lichtgewicht toepassingen op daken met gewichtsrestricties/windlast of verwerkt in dakpannen, maar wordt ook steeds vaker toegepast in bijvoorbeeld kleding, outdoormateriaal en de automobielindustrie.
LOOGIES is gespecialiseerd in de installatie van hoge kwaliteit, TÜV-gecertificeerde kristallijne modules in Europa geproduceerde zonnepanelen en andere componenten, zoals zoals montagesystemen en omvormers.
6. Afmeting zonnepanelen
Standaard hebben zonnepanelen een afmeting van 165 cm bij 100 en de grotere zonnepanelen 200 bij 100 cm. Deze afmetingen vindt je bij de zonnepanelen met monokristallijn of polykristallijn zonnecellen. Dunne film zonnepanelen meten 158 x 81 cm. Zonnepanelen waarvan de zonnecellen geïntegreerd zijn in de dakpan, zogenaamde dakpanzonnepaneel, zijn in verschillende maten en vormen beschikbaar. Ook voor platte daken zijn zonnepanelen als dakbedekking mogelijk.
7. Professionele installatie en bediening
Het plannen en installeren van een modern PV-systeem vergt gespecialiseerde kennis. Wij werken uitsluitend met VNI / Uneto gecertificeerde installateurs. Onze monteurs zijn VCA gecertificeerd.
Bent u van plan om zonnepanelen te kopen? Vraag dan nu een offerte aan.
Rendement zonnepanelen
Het rendement op zonnepanelen is op dit moment enorm hoog. Dit komt doordat er genoeg zon schijnt in Nederland, de kwaliteit van de zonnepanelen enorm goed is waardoor zonnepanelen veel stroom produceren, en de lagere prijs van de zonnepanelen. Daarnaast blijven de prijzen van energieleveranciers stijgen, hier heeft u geen last meer van als u uw eigen duurzame energie produceert door middel van zonne energie.
Rekenvoorbeeld
De prijs van zonnepanelen wordt over het algemeen bepaald aan de hoeveelheid Wattpiek (Wp) of Kilowattuur (kWh) per jaar. 1 Wp staat gelijk aan 0,90 kWh. Een huishouden verbruikt in Nederland gemiddeld 3.500 kwh elektriciteit. Om dit te produceren zal een installatie van ongeveer 3.900 Wp nodig zijn, dit komt neer op een zonnestroom-installatie met 14 zonnepanelen van 275 wp. De kosten van 1 Wp liggen halverwege 2018 rond de € 1,59 voor een installatie met polykristtallijn zonnepanelen, wat neerkomt op een totaal bedrag van de installatie van ongeveer € 6.121,- (incl. BTW). Na installatie bent u vanaf dat moment voor de komende 30 jaar (gemiddelde levensduur zonnepanelen) uw eigen stroomproducent, en daarmee zo goed als onafhankelijk van energieleveranciers. Het rendement op zonnepanelen is dus enorm hoog!
Kosten zonnepanelen voor een gemiddeld huishouden
De opbrengst per kWh is ongeveer € 0,23.
De totale opbrengst per jaar is dan (3500 kWh x € 0,23 =) € 805,-
De kosten voor de installatie van zonnepanelen zonder subsidie zijn: € 6.121,- inclusief BTW.
Berekening rendement op zonnepanelen
De terugverdientijd, na BTW teruggaaf, uit dit voorbeeld is dus (€ 6.121 minus € 1.062 BTW) / € 805,- = 6,3 jaar.
Stel dat de zonnepanelen 30 jaar meegaan, dan heeft u dus ((30 jaar – 6,3 jaar =) 23,7 jaar x € 805,- =)
€ 19.078,50 verdiend!*
Investeren in zonnepanelen levert u tot 31 maal meer rendement op dan uw spaarrekening. Naast het financiële rendement is duurzaam opwekken van stroom winst voor het milieu. Met 3.500 KWh geproduceerde zonnestroom stoot u jaarlijks 1.575 kg minder CO2 uit.
Als u minder stroom verbruikt dan dat uw zonnepanelen produceren kunt u zelfs de stroom terugleveren aan het net wat u extra rendement op zonnepanelen zal opleveren!
Zonnepanelen geven een hoger rendement dan ooit tevoren! Profiteer nu direct van de lage prijzen voor zonnepanelen. Wanneer u zich registreert als ondernemer ontvangt u 21 % BTW (in het voorbeeld € 1.062,00) van uw investering terug van de belastingdienst.
Hoog rendement op uw spaargeld!
Investeer in een zonnepanelen installatie. Goed voor uw portemonnee, het klimaat en voor u.
Vraag dan nu een offerte voor zonnepanelen aan.
Rekenvoorbeeld
De prijs van zonnepanelen wordt over het algemeen bepaald aan de hoeveelheid Wattpiek (Wp) of Kilowattuur (kWh) per jaar. 1 Wp staat gelijk aan 0,90 kWh. Een huishouden verbruikt in Nederland gemiddeld 3.500 kwh elektriciteit. Om dit te produceren zal een installatie van ongeveer 3.900 Wp nodig zijn, dit komt neer op een zonnestroom-installatie met 14 zonnepanelen van 275 wp. De kosten van 1 Wp liggen halverwege 2018 rond de € 1,59 voor een installatie met polykristtallijn zonnepanelen, wat neerkomt op een totaal bedrag van de installatie van ongeveer € 6.121,- (incl. BTW). Na installatie bent u vanaf dat moment voor de komende 30 jaar (gemiddelde levensduur zonnepanelen) uw eigen stroomproducent, en daarmee zo goed als onafhankelijk van energieleveranciers. Het rendement op zonnepanelen is dus enorm hoog!
Kosten zonnepanelen voor een gemiddeld huishouden
De opbrengst per kWh is ongeveer € 0,23.
De totale opbrengst per jaar is dan (3500 kWh x € 0,23 =) € 805,-
De kosten voor de installatie van zonnepanelen zonder subsidie zijn: € 6.121,- inclusief BTW.
Berekening rendement op zonnepanelen
De terugverdientijd, na BTW teruggaaf, uit dit voorbeeld is dus (€ 6.121 minus € 1.062 BTW) / € 805,- = 6,3 jaar.
Stel dat de zonnepanelen 30 jaar meegaan, dan heeft u dus ((30 jaar – 6,3 jaar =) 23,7 jaar x € 805,- =)
€ 19.078,50 verdiend!*
Investeren in zonnepanelen levert u tot 31 maal meer rendement op dan uw spaarrekening. Naast het financiële rendement is duurzaam opwekken van stroom winst voor het milieu. Met 3.500 KWh geproduceerde zonnestroom stoot u jaarlijks 1.575 kg minder CO2 uit.
Als u minder stroom verbruikt dan dat uw zonnepanelen produceren kunt u zelfs de stroom terugleveren aan het net wat u extra rendement op zonnepanelen zal opleveren!
Zonnepanelen geven een hoger rendement dan ooit tevoren! Profiteer nu direct van de lage prijzen voor zonnepanelen. Wanneer u zich registreert als ondernemer ontvangt u 21 % BTW (in het voorbeeld € 1.062,00) van uw investering terug van de belastingdienst.
Hoog rendement op uw spaargeld!
Investeer in een zonnepanelen installatie. Goed voor uw portemonnee, het klimaat en voor u.
Vraag dan nu een offerte voor zonnepanelen aan.
Wilt u ook een hoger rendement op uw spaargeld?
Vraag dan nu een offerte voor zonnepanelen aan.
Veel gestelde vragen over zonnepanelen
1. Waar staat de afkorting Wp voor?
Watt piekvermogen duidt het maximaal vermogen van een zonnepaneel aan onder optimale omstandigheden.
2. Waar staat de afkorting kWp voor?
Kilowatt piek = 1.000 Watt piekvermogen (Wp) Megawatt piek = 1.000.000 Watt piekvermogen ( mWp)
3. Waar staat de afkorting kWh voor?
kWh is de afkorting voor kilowattuur. Het is een eenheid van energie. 1 kWh komt overeen met 1000 Watt geleverd vermogen, gedurende één uur.
4. Zijn zonnepanelen zonder subsidie winstgevend?
Investeren in zonnepanelen is zeer winstgevend. In het rekenvoorbeeld bij rendement op zonnepanelen realiseert u een rendement van meer dan 15 % op uw investering. Investeren in zonnepanelen levert u tot 320 maal meer rendement op dan uw spaarrekening.
5. Hoeveel stroom gebruikt een Nederlands 4-persoons huishouden op jaarbasis?
Gemiddeld 3.600 kWh per jaar.
6. Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
Mijn dak ligt voor een gedeelte in de schaduw van gebouwen of bomen. Kan ik dan zonnepanelen gebruiken?
Ja, door gebruik te maken van verschillende deelsystemen zorg je ervoor dat energie verlies door schaduw in een gedeelte van het totale systeem wordt opgevangen zodat de rest van het systeem alsnog optimaal kan produceren.
7. Leveren zonnepanelen ook stroom als het bewolkt is?
Ja, de zonnepanelen werken op daglicht en dus ook op bewolkte dagen.
8. Is elk dak geschikt voor zonnepanelen?
Zowel een pannen dak als een plat dak zijn geschikt voor zonnepanelen als ook daken die naar het noorden of oosten zijn gericht. Ook daken met golfplaten zijn geen enkel probleem voor zonnepanelen.
Watt piekvermogen duidt het maximaal vermogen van een zonnepaneel aan onder optimale omstandigheden.
2. Waar staat de afkorting kWp voor?
Kilowatt piek = 1.000 Watt piekvermogen (Wp) Megawatt piek = 1.000.000 Watt piekvermogen ( mWp)
3. Waar staat de afkorting kWh voor?
kWh is de afkorting voor kilowattuur. Het is een eenheid van energie. 1 kWh komt overeen met 1000 Watt geleverd vermogen, gedurende één uur.
4. Zijn zonnepanelen zonder subsidie winstgevend?
Investeren in zonnepanelen is zeer winstgevend. In het rekenvoorbeeld bij rendement op zonnepanelen realiseert u een rendement van meer dan 15 % op uw investering. Investeren in zonnepanelen levert u tot 320 maal meer rendement op dan uw spaarrekening.
5. Hoeveel stroom gebruikt een Nederlands 4-persoons huishouden op jaarbasis?
Gemiddeld 3.600 kWh per jaar.
6. Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
Mijn dak ligt voor een gedeelte in de schaduw van gebouwen of bomen. Kan ik dan zonnepanelen gebruiken?
Ja, door gebruik te maken van verschillende deelsystemen zorg je ervoor dat energie verlies door schaduw in een gedeelte van het totale systeem wordt opgevangen zodat de rest van het systeem alsnog optimaal kan produceren.
7. Leveren zonnepanelen ook stroom als het bewolkt is?
Ja, de zonnepanelen werken op daglicht en dus ook op bewolkte dagen.
8. Is elk dak geschikt voor zonnepanelen?
Zowel een pannen dak als een plat dak zijn geschikt voor zonnepanelen als ook daken die naar het noorden of oosten zijn gericht. Ook daken met golfplaten zijn geen enkel probleem voor zonnepanelen.
9. Zijn zonnepanelen geschikt voor mijn dak?
Met het doorlopen van ons stappenplan kunt u zien welk zonne-panelen pakket geschikt is voor uw dak en wat de opbrengsten van een dergelijke installatie zijn.
10. Heb ik een bouwvergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen?
In Nederland kunt u sinds 1 januari 2003 zonnepanelen en zonneboilers zonder vergunningen plaatsen. Uitzondering vormen woningen die als monument zijn aangemerkt en woningen die deel uitmaken van een beschermd stads- of dorpsgezicht. Hiervoor heeft u een omgevingvergunning nodig.
11. Wat is de levensduur van een zonnepaneel?
De minimale levensduur van zonnepanelen is 30 jaar.
12. Wat is de levensduur van de omvormer?
De levensduur van de omvormer is 15 jaar. De kosten om deze te vervangen zijn afhankelijk van het type en lopen uiteen van 250,00 Euro tot 1.750,00 Euro voor particuliere huishoudens. Je kunt een omvormer vervangen met ieder ander merk. U bent dus niet verplicht om dezelfde aan te schaffen.
13. Wat is het verschil tussen polykristalijne en monokristalijne zonnepanelen?
Het verschil tussen poly en mono zit hem in het bewerkingsproces van het siliciumzand. Bij poly wafers laat men het vloeibare silicium gewoon stollen en liggen de kristallen door elkaar en bij mono wafers worden de kristallen gepolariseerd zodat de kristallen in dezelfde richting liggen. Hierdoor zal een mono crystalline wafer een hogere opbrengst hebben bij direct zonlicht. Echter bij landen waar niet altijd de zon vol schijnt zal een polycrystalline cel beter presteren. Dit is in Nederland het geval.
14. Kan ik zonnepanelen toevoegen aan een bestaande installatie?
Het toevoegen van zonnepanelen aan een bestaande installatie kan alleen wanneer het maximale aanbevolen PV vermogen vermogen van uw huidige omvormer groter is dan het watt piek vermogen van de zonnepanelen welke op uw omvormer zijn aangesloten.
15. Kan ik BTW terugvragen op zonnepanelen?
Medio 2013 heeft het Europese Hof een uitspraak gedaan in de zaak rondom de aankoop van zonnepanelen door de heer Fuchs. Meer inhoudelijke informatie hierover kunt u op onze website vinden.
Concreet heeft het ministerie op 26 september 2013 een bericht gepubliceerd hoe zij omgaat met deze Europese uitspraak. Voor u als potentiële bezitter van zonnepanelen betekent dit dat u de BTW die u betaalt op de aanschaf van deze zonnepanelen terug kunt vragen.
17. Hebben zonnepanelen een gunstig effect op een energielabel?
Door het plaatsen van zonnepanelen op het dak van uw woning verlaagt u de EnergieIndex en daarmee verbetert u dus ook je energielabel. Hoeveel de EnergieIndex zakt dankzij de zonnepanelen wordt bepaald door de oppervlakte van de zonnepanelen gedeeld door de ‘omvang’ van de woning. De ‘omvang’ wordt bepaald door de woonoppervlakte en oppervlakte grenzend aan de buitenlucht en grond. Dit betekent dus 12 zonnepanelen een veel grotere impact op het energielabel zal hebben voor een tussenwoning dan voor een vrijstaande woning.
Met het doorlopen van ons stappenplan kunt u zien welk zonne-panelen pakket geschikt is voor uw dak en wat de opbrengsten van een dergelijke installatie zijn.
10. Heb ik een bouwvergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen?
In Nederland kunt u sinds 1 januari 2003 zonnepanelen en zonneboilers zonder vergunningen plaatsen. Uitzondering vormen woningen die als monument zijn aangemerkt en woningen die deel uitmaken van een beschermd stads- of dorpsgezicht. Hiervoor heeft u een omgevingvergunning nodig.
11. Wat is de levensduur van een zonnepaneel?
De minimale levensduur van zonnepanelen is 30 jaar.
12. Wat is de levensduur van de omvormer?
De levensduur van de omvormer is 15 jaar. De kosten om deze te vervangen zijn afhankelijk van het type en lopen uiteen van 250,00 Euro tot 1.750,00 Euro voor particuliere huishoudens. Je kunt een omvormer vervangen met ieder ander merk. U bent dus niet verplicht om dezelfde aan te schaffen.
13. Wat is het verschil tussen polykristalijne en monokristalijne zonnepanelen?
Het verschil tussen poly en mono zit hem in het bewerkingsproces van het siliciumzand. Bij poly wafers laat men het vloeibare silicium gewoon stollen en liggen de kristallen door elkaar en bij mono wafers worden de kristallen gepolariseerd zodat de kristallen in dezelfde richting liggen. Hierdoor zal een mono crystalline wafer een hogere opbrengst hebben bij direct zonlicht. Echter bij landen waar niet altijd de zon vol schijnt zal een polycrystalline cel beter presteren. Dit is in Nederland het geval.
14. Kan ik zonnepanelen toevoegen aan een bestaande installatie?
Het toevoegen van zonnepanelen aan een bestaande installatie kan alleen wanneer het maximale aanbevolen PV vermogen vermogen van uw huidige omvormer groter is dan het watt piek vermogen van de zonnepanelen welke op uw omvormer zijn aangesloten.
15. Kan ik BTW terugvragen op zonnepanelen?
Medio 2013 heeft het Europese Hof een uitspraak gedaan in de zaak rondom de aankoop van zonnepanelen door de heer Fuchs. Meer inhoudelijke informatie hierover kunt u op onze website vinden.
Concreet heeft het ministerie op 26 september 2013 een bericht gepubliceerd hoe zij omgaat met deze Europese uitspraak. Voor u als potentiële bezitter van zonnepanelen betekent dit dat u de BTW die u betaalt op de aanschaf van deze zonnepanelen terug kunt vragen.
17. Hebben zonnepanelen een gunstig effect op een energielabel?
Door het plaatsen van zonnepanelen op het dak van uw woning verlaagt u de EnergieIndex en daarmee verbetert u dus ook je energielabel. Hoeveel de EnergieIndex zakt dankzij de zonnepanelen wordt bepaald door de oppervlakte van de zonnepanelen gedeeld door de ‘omvang’ van de woning. De ‘omvang’ wordt bepaald door de woonoppervlakte en oppervlakte grenzend aan de buitenlucht en grond. Dit betekent dus 12 zonnepanelen een veel grotere impact op het energielabel zal hebben voor een tussenwoning dan voor een vrijstaande woning.
Tip: U kunt ons ook vinden op Zonnepanelen, vastgoed startpagina, voordelen van zonnepanelen, zelf energie produceren, zonnepanelen/mijnzooi, zonnepanelen zoeklink, zonnepanelen tips